Over ons

Enkele teamleden van De Migratiekaravaan. V.l.n.r. Diana Kölker (communicatie), Emil Andel (cameraman), Cor van Gelderen (plantenkenner) en Rachid el Ousrouti (initiatiefnemer en documentairemaker). Foto: ©Khalid Amakran, 2024

Projectgroep

Rachid el Ousrouti is directeur bij Rotterdam Vakmanstad. Een organisatie met educatieve programma’s voor kinderen gericht op specifieke vakskills, sociaal-emotionele ontwikkeling, mediawijsheid en ecowijsheid. Vakmanstad wil dat deze kinderen leren om goed voor zichzelf, de ander en de wereld te zorgen. Zo dragen ze bij aan een inclusieve samenleving met aandacht voor mens en natuur.
Rol binnen dit project: initiatiefnemer en documentairemaker.

Mohamed el Ousrouti is eigenaar van een landelijk opererend adviesbureau dat ondernemers in het MKB begeleidt bij arbo- en certificeringstrajecten. Daarnaast adviseert hij organisaties in leidinggevende projecten en veiligheidskundige ondersteuning.
Rol binnen dit project: mede-initiatiefnemer.

Cor van Gelderen is nationaal en internationaal gekend vanwege zijn tuinontwerpen en beplantingsplannen. Zijn bedrijf, Plantentuin Esveld, levert al generaties lang het mooiste en grootste assortiment tuinplanten aan tuinliefhebbers over de hele wereld. 
Rol binnen dit project: plantenkenner.

Diana Kölker is sociaal ontwerper en werkt in co-creatie aan maatschappelijke projecten. Daarnaast is zij werkzaam binnen de bibliotheeksector. Ze heeft ervaring met programmering voor volwassenen en basisvaardigheden. Met het verbinden van lokale netwerken en het organiseren van sociaal culturele evenementen .
Rol binnen dit project: communicatie en projectmanager.

De projectleden van ‘De Migratiekaravaan’ zetten zich belangeloos in voor de realisatie van dit project.

Documentaire

Emil Andel heeft als programmamaker bij de NTR meegewerkt aan Wildpark Nederland. Een programma op zoek naar de oernatuur in ons kleine, natte land. Met zijn energie en humor weet Emil de juiste sfeer neer te zetten.
Rol binnen dit project: cameraman.

Foto-expositie

Khalid Amakran geeft als fotograaf en adviseur een stem en gezicht aan mensen die zich ongezien en ongehoord voelen. Hij houdt zich bezig met het vertellen van verhalen waar iedereen zich in herkent. Dat doet hij als fotograaf (NRC, Rijksmuseum, DuraVermeer), jurylid (Zilveren Camera, De Tegel) en adviseur (NTR, Maritiem Museum Rotterdam).
Rol binnen dit project: fotograaf.